Det är så lätt att göra fel och strula till det för lillen. Vår första morgon hade vi ingen frukost i lägenheten, då vi kom fram sent kvällen innan. Lillen ville helst köpa hem något, då det är svårt med restauranger, och han är hungrig på morgonen. Så vi tog oss till matvaruaffären, men det fanns så mycket annat att titta på i de andra butikerna, att vi ville övertala honom att äta frukost på McD (vilket brukar funka) så att vi kunde vara kvar längre.

Han godtog frukost på McD, men när vi kom dit var det bara lunch på menyerna, och han bröt ihop. Efter lite övertalning kunde han tänka sig nuggets, men när vi kom fram till kassan, visade det sig att de faktiskt hade frukost ändå. Då blev det superjobbigt för honom. Alla beslut vi fattar måste följas, för hans hjärna är väldigt oflexiblel, och det är jättejobbigt när vi snabbt måste förhålla oss till nya förutsättningar. Dessutom var han ju hungrig, vilket bidrog till svårigheterna. Jag måste stålsätta mig, så att jag inte blir irriterad på honom, för det är jag som ansvarar för situationen som han inte klarar av. Människor runt omkring får tänka vad de vill, när de ser ett barn som bryter ihop, skriker och springer iväg, bara för att det han ville ha inte finns på menyn.

På kvällen åt vi på en fin restaurang, men jag såg att de hade hamburgare på menyn, så jag tänkte att vi det skulle funka. Vi beställde en burgare utan något på, bara bröd och kött, då det är vad som går i. De hade inga pommes frites, vilket var en besvärig sak för lillen, men han godtog små, stekta potatisar i stället. När burgaren kom in var den gjord av pulled beef (jättegod), men det var en omöjlighet för lillen, och när det blir så där nya förutsättningar, så låser det sig för honom. Han åt sin potatis, och han är fullt medveten om vilket intryck han gör med att vara så petig med maten, men han kan verkligen inte bara ”get over it”.

Varje gång han får i sig en ordentlig måltid på våra resor, släpper oron en stund, och jag behöver inte tänka så mycket på hur han ska må. Det är bra att vi bor i lägenhet, för nu kan vi fixa mat som han gillar på morgonen och kvällen, så det får bli som det blir under dagarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s