Det blev tokigt förra veckan, när skolan började. Första dagen var ren lycka, för hans nemesis, ”den onda klasskamraten”, han som inte förstår annat än att trycka ner och förstöra (för att han själv blivit nedtryckt och terroriserad hela livet, har jag förstått), han skulle prova en annan skola. Mitt barn var så lycklig att han inte hade orden, utan brast i gråt i lyckotårar när han berättade. Han upplevde det som att alla hans problem var borta. Fast fem minuter senare tillade han: ”Men jag tror ändå att jag behöver hjälp från BUP”. Så klart han gör.

Dagen efter gick det lättare att få iväg honom till skolan, men efter bara ett par lektioner hade något hänt och han upplevde det som att fröken var arg på honom. Han sprang i väg till skogen och cyklade sedan hem. Tur att vi har gps på hans mobil, så att vi alltid kan se var han är. Detta var så jobbigt för honom att han inte klarade att gå till skolan resten av veckan.

I måndags var det svårt att motivera honom att cykla till skolan, men han kom iväg. De hade inte nämnt händelserna förra veckan, vilket han var nöjd med. Allt stabiliserades något och i går kändes det ok att få iväg honom. Då blir det en till incident, och nu börjar jag tappa hoppet.

Det är så svårt för honom, och jag förstår att skolan också jobbar hårt, men han får inte det han behöver. Hans lärare säger att han kan få resurs (assistent) när han fått sin diagnos, men han behöver ju något nu! Han har inte lärt sig något alls i princip, sedan han började fyran. Alla moment i matten lär han sig hemma efter att han misslyckats i skolan. Han hamnar nu ständigt i situationer som han misslyckas med och han känner sig värdelös och vill inte vara i skolan över huvud taget.

Han är värd en annan känsla när han kommer hem på dagarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s