Vilket intressant möte jag hade i dag. Den person som tillsammans med en kollega genom minspel och tystnader samt avvisande av allas förslag och idéer har fått tyst på hela arbetslaget, tog upp hur dåligt samtalsklimat vi har i gruppen.

Om folk blir nedtryckta och känner sig värdelösa så fort de försöker göra något, kommer de rätt snabbt antingen byta jobb, eller hitta andra forum att arbeta i. Det är väl vad som har hänt nu – vi som inte tycker att det känns ok att bli utsatta för ifrågasättanden och långa mansplaining-monologer har slutat ta upp saker på de gemensamma mötena, och gör istället egna konstellationer där vi kan avhandla samma saker i en trevligare, mer tillåtande miljö. Det betyder att de gemensamma mötena blir rätt innehållslösa och att folk undviker att göra inlägg överhuvudtaget.

Att denna person tar upp detta, och sedan sitter tyst medan laget hjälpsamt sitter och analyserar och funderar (utan att på något sätt nämna elefanten i rummet) gör att jag tänker att självinsikten är lika med noll, vilket inte är en god förutsättning för att få till en förändring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s