Lillen berättade i dag att han inte är vän med sin bästa vän längre. Det är alltså inte en kompis som han brukar leka med på fritiden, utan en som han har haft ända sedan han började förskoleklass och som han har haft som vän på skolan även när han inte har lekt så mycket med andra barn över huvud taget.

Jag förstår att ett tioårigt barn tröttnar på lillen och väljer annat sällskap. Lillen är alldeles underbar, men han är speciell. Han bryr sig inte om sådant som ger en tioårig pojke status och respekt, utan han lever i sin fantasivärld en stor del av tiden. Till och med vi föräldrar tröttnar på hans babbel om det som för tillfället tar upp hela hans tankevärld och som han inte kan sluta prata om. Dessutom tenderar han att babbla på engelska, och andra barn hänger inte med, då hans språk är rätt avancerat.

Han säger att han på sätt och vis inte tycker att det är något större problem, men samtidigt pratar alla andra om sina vänner och bästa vänner, och han känner sig ensam. I grund och botten, är han väldigt nöjd med att vara ensam, men han vill inte vara annorlunda ibland.

Han berättade även om några pojkar i klassen under, som tydligen tycker att han är läskig. Han påstår att han har en ond blick som skrämmer dessa yngre barn. Jag tror att de tycker att han är lite annorlunda, men han tror att det är hans blick, och han tycker att det känns lite bra om de finner honom läskig, för då tror han inte att de kommer att besvära honom. Han uppfattar alltid omvärlden som lite hotfull och oberäknelig, och på detta sätt tror han att åtminstone dessa ungar inte kommer att vara ett hot.

Han har en fantastiskt idérik och fantasifull hjärna, mitt yngsta barn, men det kan inte vara lätt att vara ägare till den alla gånger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s